Uncategorized

Het inspirerende verhaal van twee zusje

Deze twee zusjes zijn nog nooit een moment van elkaar gescheiden geweest. Ze hebben de afgelopen 27 jaar samen doorgebracht en absoluut alles, van hun eten tot aan hun bed, gedeeld. Abby en Brittany Hensel zijn een Siamese tweeling. Ze hebben samen één lichaam maar wel allebei een hoofd. Hoewel de kans minder dan één op de tien miljoen was dat ze meer dan 24 uur in leven zouden blijven, zijn het nu gezonde vrouwen en leiden ze een volwaardig leven.

Aangezien Abby en Brittany twee personen in één lichaam zijn en elk van hen haar eigen helft van het lichaam bestuurt, was de belangrijkste uitdaging voor hen om te leren hoe ze samen konden handelen om hun bewegingen te coördineren. Het kostte veel moeite om te leren lopen, rijden, zwemmen, dansen, klappen enzovoort. Maar nu doen ze al deze dingen net zo natuurlijk doen als elke andere persoon. Verder hebben Abby en Brittany ieder hun eigen rijbewijs en kunnen ze auto- en motor rijden.

Maar de coördinatie van de bewegingen was niet het moeilijkste in hun leven…

Omdat ze een lichaam met twee hoofden hebben, was het vooral toen ze kinderen waren voor deze ongewone tweeling niet gemakkelijk om door de anderen goed geaccepteerd te worden. Niet iedereen was er klaar voor om zijn/haar kind met hen te laten omgaan en er waren veel kinderen die bang voor Abby en Brittany waren. Toen ze 6 jaar oud waren werden de zusjes uitgenodigd in de Oprah Winfrey show en werden ze de beroemdste Siamese tweeling van Amerika. Daarna waren de mensen veel sympathieker tegen hen. De meisjes zijn normaal naar school gegaan en hebben geen problemen met andere kinderen gehad. Nu hebben ze net zoveel vrienden als andere jonge mensen. Na de middelbare school zijn ze succesvol afgestudeerd aan de universiteit.

Ze hebben dit niet alleen aan geluk, maar ook aan goede artsen te danken.